Detecció de nius de vespa asiatica (Vespa velutina)

ImatgeL'aplicació «SITMUN - Vespa asiàtica» es un espai per establir un registre de dades associat a la detecció de nius de vespa asiàtica de potes grogues (Vespa velutina) als municipis catalans. L’objectiu d’aquesta eina, a disposició dels ens locals, és fomentar la recollida estandarditzada d’informació i compartir criteris bàsics per a la gestió d’aquesta espècie exòtica invasora.

En paral·lel, es crea l’aplicació mòbil per detectar nius de vespa asiàtica a Catalunya un nou espai web per tal d’incrementar la recollida d’observacions de nius de Vespa velutina (https://vespaasiaticamap.sitmun.cat/). D’aquesta manera, qualsevol persona i en qualsevol moment des d’un dispositiu mòbil o escriptori pot introduir-hi informació que pugui resultar d’interès d’aquesta espècie invasora. Una informació que es posarà a disposició dels ens locals adherits al SITMUN.

I finalment, es desenvolupa un visor de nius de vespa asiàtica detectats en anys anteriors a Catalunya (https://vespaasiatica.sitmun.cat), consisteix en un repositori de tots els nius registrats i validats d’anys anteriors pels ens locals. Un major volum d’observacions recollides al llarg dels propers anys i de manera estandarditzada permetrà avaluar millor els condicionants i tendències d’aquesta espècie i podrà ajudar a una millor gestió de la problemàtica.

El projecte l’han desenvolupat les diputacions de Girona i Barcelona, en col·laboració amb les diputacions de Lleida i Tarragona.

  Obrir l'aplicació mòbil
  Obrir el visualitzador  

 
Imatges relacionades
    

 
Xarxa europea SITMUN